Drikus en Anjo Semmelink kregen hun horecabelangstelling en gevoel voor gastvrijheid met de paplepel ingegoten. Ze volgden allebei de Hotelschool Zwolle waar zij elkaar in 1987 ontmoetten.
Drikus begon zijn loopbaan in 1993 als verkoopadviseur bij De Drie Mollen in Den Bosch, daar begon zijn interesse in koffie en de kunst van het branden en zetten. Vervolgens was hij werkzaam bij DEAC in Zoetermeer, koffiebranderij Hesselink in Winterswijk en koffiebranderij Peeze in Arnhem. In diverse functies bij deze bedrijven leerde hij alles wat hij moest weten over koffie.
Inmiddels mag Drikus Semmelink zich gecertificeerd barista (koffiedeskundige) noemen. Hij nam enkele keren deel aan de Nederlandse kampioenschappen koffieproeven en eindigde twee keer in de finale.
In de zomer van 2011 waagden Drikus en Anjo samen de sprong: de vestiging van een eigen koffie- en theeschenkerij en winkel in Lochem. Semmelink Koffie Thee Schenkerij was een feit! Inmiddels zijn wij al meer dan 10 jaar specialisten in koffie, thee en vooral gastvrijheid.
Zijn passie voor koffie kan Drikus hier dagelijks in de praktijk brengen: de fijnste selecties koffie en thee serveren en verkopen en deskundig adviseren over diverse koffiezetsystemen. De jury van de Horeca Misset koffie top 100 noemde hem een verhalenverteller, er is geen vraag over koffie die hij níet kan beantwoorden………