foto plaats 4 koffie top_001

Over ons

Drikus Semmelink, geboren in Barchem, kreeg zijn horecabelangstelling en het gevoel voor gastvrijheid met de paplepel ingegoten.
Zijn ouders waren eigenaars van Hotel Meilink in Barchem, zodat de Hotelschool Zwolle een logische keuze werd. Op deze opleiding ontmoette hij in 1987 ook zijn vrouw Anjo.

Drikus begon zijn loopbaan in 1993 als verkoopadviseur bij De Drie Mollen in Den Bosch, voorheen Koninklijke Niemeyer. Daar werd de kiem gelegd voor zijn interesse in koffie en de kunst van het branden en zetten.
Bij DEAC in Zoetermeer, importeur van professionele machines van Faema, Bremer en Rex Royal, werd zijn kennis en ervaring op het gebied van koffie verder aangescherpt. Daarna was hij actief bij achtereenvolgens koffiebranderij Hesselink in Winterswijk en koffiebranderij Peeze in Arnhem.
Inmiddels mag Drikus Semmelink zich gecertificeerd Barista (koffiedeskundige) noemen. Hij nam enkele keren deel aan de Nederlandse kampioenschappen koffieproeven en eindigde twee keer in de finale.                                                                                                                                    
In de zomer van 2011 waagde hij samen met Anjo de sprong met het vervullen van een langgekoesterde wens: de vestiging van een eigen koffie- en theeschenkerij en winkel in Lochem: Semmelink Koffie Thee Schenkerij was een feit!
Zijn passie voor koffie kan hij hier dagelijks in de praktijk brengen: de fijnste selecties koffie en thee serveren in de gezellige schenkerij en in de winkel de klanten deskundig adviseren over diverse koffiezetsystemen. Er is geen vraag te bedenken over koffie die Drikus níet kan beantwoorden………